O tibetskej hube, ktorú "chovám",
som vám už písala... tým pádom máme stále doma dosť kefíru,
ktorý buď pijeme, alebo z neho pečiem...
Recept na scones nájdete tu ( namiesto acidka použijem kefír)
a teraz pridávam recept na koláč z kefíru ;)
som vám už písala... tým pádom máme stále doma dosť kefíru,
ktorý buď pijeme, alebo z neho pečiem...
Recept na scones nájdete tu ( namiesto acidka použijem kefír)
a teraz pridávam recept na koláč z kefíru ;)
Potrebujeme:
300 g hladkej špaldovej múky
270 g kefíru
70 g olej
80 g kokosový cukor (prip. trstinový, brezový)
2 ČL PDP
2 vajcia
štipka soli
Všetko spolu naraz odvážime, zmiešame ručne metličkou
(žiadny mixér, šľahač, robot nepotrebujeme),
vylejeme na plech s papierom na pečenie,
navrch poukladáme ovocie
a pečieme pri 180° C (ventilátor) približne 30 minút.
(žiadny mixér, šľahač, robot nepotrebujeme),
vylejeme na plech s papierom na pečenie,
navrch poukladáme ovocie
a pečieme pri 180° C (ventilátor) približne 30 minút.
Večer upečiem a raňajky sú pripravené...
Krásny deň a blížiaci sa víkend :)
Krásny deň a blížiaci sa víkend :)
Kefírová nebo jogurtová buchta je má oblíbená - málo práce a výsledek nezklame.
OdpovedaťOdstrániťAle aj ty sa dobre staráš o manželíka!
OdpovedaťOdstrániťPá