Tento recept na parížske tyčinky (rožky) mám veľmi rada,
lebo je jednoduchý a chutný :)
Občas mávam také "žravé" obdobia
spojené s chuťou na sladké a tieto rožky sami zdajú byť
také relatívne "neškodné"...veď tam sú len samé "zdravé" potraviny :)
Orechy, vajcia, mlieko, čokoláda...dobre, aj cukor, ale len trstinový
(prípadne kokosový)...to predsa môžem :)
Potrebujeme naň 2 cukrárske vrecká, ktoré
sa dajú kúpiť v cukrárskych potrebách za pár centov,
ale šikovné gazdinky si ho môžu aj ušiť z bavlnenej látky a používať
do zodratia :)
Prípadne sa dá použiť pevnejší desiatový sáčok
a odstrihnúť rožok.
Ak by ich chcel niekto vyskúšať, tu je receptík.
Na cesto si pripravíme:
200 g mletých vlašských orechov
30 g hladkej špaldovej múky
80 g práškového trstinového cukru
2 vajíčka
štipku soli
1 ČL prášku do pečiva (mám z DM)
Všetko spolu zmiešame metličkou,
prípadne stierkou (vareškou),
dáme do cukrárskeho vrecka a na plech
s papierom na pečenie nastriekame tyčinky alebo rožky.
Pečieme na 155°C (ventilátor) cca 15 - 20 minút.
Krém:
250 g mlieka
2 žĺtka
50 g trstinový cukor
55 g hladkej špaldovej múky
Všetko dáme spolu do hrnca a za stáleho miešania
(metličkou) uvaríme puding. Do ešte horúceho zamiešame
50 g čokolády (aspoň 70%)
Prikryjeme fóliou tak, aby sa fólia dotýkala pudingu
a necháme vychladnúť.
Medzitým si vyšľaháme
100 g zmäknutého masla
15 g práškového trstinového cukru
a k maslu prišľaháme po lyžiciach vychladnutý puding.
Hotový krém dáne do vrecka s ozdobnou
špičkou a vytláčame na vychladnuté orechové tyčinky.
Poleva:
100 g čokoláda (52%)
25 g kokosový olej
Roztopíme a vychladnuté tyčinky (rožky) v nej
omáčame.
Blíži sa víkend, tak si ho užite...
Majte sa krásne :)
Katko, ty mě dáváš, samé dobroty a jak krásně tvarované, nejsi ty cukrářka ☺
OdpovedaťOdstrániťDakujeeem 😊 nie, nie som cukrarka a to som pred 2 rokmi nevedela upiect ani piskotu 🙈
Odstrániť