Translate

pondelok 10. augusta 2020

Broskyňová galetka...zdravšia verzia :)


Každý rok objednávame z Emilových sadov broskyne na zaváranie...
...bolo tomu tak aj tento rok :)

Okrem zavárania vystačilo aj na ich sušenie...a tiež pečenie...
Obľúbenú máme galetku...





OVOCNÁ   G A L E T K A  S MASCARPONE


Na cesto potrebujeme:

420 g špaldovej múky (miešam hladkú s celozrnnou)
120 g studeného masla nakrájaného na kocky
2 PL tekutého medu
8 PL studenej vody

- všetko dám do misy od robota a vymiešam pomocou K-metly
cesto...nie dlho, len kým sa spoja suroviny...zabalím do fólie a dám do chladničky.

Medzitým si pripravím broskyne - nakrájam na plátky (príp. iné ovocie)
a plnku:

500 g mascarpone
250 g tvaroh jemný
80 g práškový trstinový cukor (príp. iné sladidlo) alebo podľa chuti

- všetko spolu zmiešať

Cesto rozvaľkám do tvaru kruhu, potriem plnkou, okraje vynechám,
 na plnku nakladiem ovocie a okraje cesta pozahýňam...tie potriem rozšľahaným vajíčkom
a celú galetku jemne pocukrujem (podľa sladosti ovocia). Kto chce, môže dať navrch
mandľové lupienky (namočené a obalené v práškovom cukre).

Pečiem na papieri na pečenie na 180 stupňoch cca 25-30 minút...




Určite poznáte galetky, však?

Majte sa krásne :)

4 komentáre: