Translate

pondelok, 12. júna 2017

Posledné zásoby čučoriedok...

 ...z mrazáku...

Čo s nimi? Opäť koláč :)

Tentokrát na spôsob čerešňového clafoutis...len bez čerešní :)
Bola to príjemná zmena...a chutil..


Kto nepozná, tu je receptík...

Potrebujeme:

cca 350-400 g čučoriedok (čerstvé alebo mrazené)
3 vajíčka
2 lyžice roztopeného masla (vychladnutého)
½ šálky kryštálového cukru
½ šálky múky
½ šálky mlieka
Štipka soli

Okrem toho:

maslo na vymastenie formy na pečenie
3-4 čajové lyžičky kryštálového cukru na vysypanie nádoby na pečenie
Práškový cukor na posypanie koláča

Postup: 

Vyhrejeme si rúru na 175°C (ventilátor), poriadne si vymastíme spodok a kraje nádoby na pečenie 
a vysypeme ju kryštálovým cukrom (tiež spodok a boky).

Čučoriedky poukladáme po celom povrchu nádoby (kľudne aj hrubšiu vrstvu), 
pocukrujeme.

Vajíčka, cukor a soľ dobre vyšľaháme. Pridáme múku a šľaháme, kým hmota nebude bez hrudiek, Potom pridáme mlieko a šľaháme ďalej. Nakoniec zašľaháme rozpustené vychladnuté maslo. Cesto je dosť riedke a tak to má byť...

Zmes následne vylejeme na čučoriedky a pečieme cca 35 minút do zlato-hneda.

Nakoniec hotový koláč poprášime práškovým cukrom a podávame.




Majte sa krásne :)