Translate

pondelok, 5. januára 2015

Klicime mungo...



Kazdy rok na jesen a v zime, ked citime, ze nam slabne imunita 
a zacina nas obchadzat nadcha, robim mungovu kuru... :-) 
 Klicky obsahuju vela vitaminov a navyse su velmi chutne...
Nam trosku pripominaju mlady hrasok :-) 
Aj teraz je ten spravny cas, tak klicime...


Mungo fazulky kupujem v DM drogerii...
...urcite ich maju aj v inych obchodoch, ale tieto uz mam odskusane.
Najprv ich cez sitko preplachnem, potom ich dam do pohara
a zalejem vodou na cca 12 hodin (na celu noc)...






...rano ich preplachnem, dam zase do pohara, ale uz nezalievam...
je dobre ich pocas dna aspon 3 krat preplachnut, aby boli vlhke
a mali vhodne podmienky na klicenie.


Na dalsi den uz je vidiet prve klicky (vo velkosti mungo)
a vtedy ich uz zaciname jest...Janka ich papa lyzickou len tak, 
ja si ich zvyknem dat na maslovy chlebik
a tiez su vyborne s ryzou - do hotovej primiesat :-)


A stale ich treba preplachovat aspon 3 krat denne...

Dobru chut :-)