piatok 22. februára 2019

Koláč z kefíru...


O tibetskej hube, ktorú "chovám",
som vám už písala... tým pádom máme stále doma dosť kefíru,
ktorý buď pijeme, alebo z neho pečiem...
Recept na scones nájdete tu ( namiesto acidka použijem kefír)
a teraz pridávam recept na koláč z kefíru ;)


Potrebujeme:

300 g hladkej špaldovej múky
270 g kefíru
70 g olej 
80 g kokosový cukor (prip. trstinový, brezový)
2 ČL PDP
2 vajcia 
štipka soli

Všetko spolu naraz odvážime, zmiešame ručne metličkou
 (žiadny mixér, šľahač, robot nepotrebujeme),
vylejeme na plech s papierom na pečenie,
navrch poukladáme ovocie
a pečieme pri 180° C (ventilátor) približne 30 minút.

Túto dávku robím na plech 21 x 21 cm.


Večer upečiem a raňajky sú pripravené...

Krásny deň a blížiaci sa víkend :)


2 komentáre:

  1. Kefírová nebo jogurtová buchta je má oblíbená - málo práce a výsledek nezklame.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ale aj ty sa dobre staráš o manželíka!

    OdpovedaťOdstrániť