Každý rok objednávame z Emilových sadov broskyne na zaváranie...
...bolo tomu tak aj tento rok :)
Okrem zavárania vystačilo aj na ich sušenie...a tiež pečenie...
OVOCNÁ G A L E T K A S MASCARPONE
Na cesto potrebujeme:
420 g špaldovej múky (miešam hladkú s celozrnnou)
120 g studeného masla nakrájaného na kocky
2 PL tekutého medu
8 PL studenej vody
- všetko dám do misy od robota a vymiešam pomocou K-metly
cesto...nie dlho, len kým sa spoja suroviny...zabalím do fólie a dám do chladničky.
Medzitým si pripravím broskyne - nakrájam na plátky (príp. iné ovocie)
a plnku:
500 g mascarpone
250 g tvaroh jemný
80 g práškový trstinový cukor (príp. iné sladidlo) alebo podľa chuti
- všetko spolu zmiešať
Cesto rozvaľkám do tvaru kruhu, potriem plnkou, okraje vynechám,
na plnku nakladiem ovocie a okraje cesta pozahýňam...tie potriem rozšľahaným vajíčkom
a celú galetku jemne pocukrujem (podľa sladosti ovocia). Kto chce, môže dať navrch
mandľové lupienky (namočené a obalené v práškovom cukre).
mandľové lupienky (namočené a obalené v práškovom cukre).
Pečiem na papieri na pečenie na 180 stupňoch cca 25-30 minút...
Určite poznáte galetky, však?
Majte sa krásne :)
Galetky neznám, ale musí to být dobrota.
OdpovedaťOdstrániťNeznám, ale určitě by mi chutnaly. 😁
OdpovedaťOdstrániťD. 🙋
Tak tie nepoznám, ale vyzerajú mňamkovo!
OdpovedaťOdstrániťPááá
Tiež geletky nepoznám ale podľa obrázku musia byť fajné! ☺
OdpovedaťOdstrániť