...asi už pozná každý,
každý má svoj overený receptík, obľúbenú kombináciu...
každý má svoj overený receptík, obľúbenú kombináciu...
Napriek tomu pridávam aj ja ten náš :)
Čo potrebujeme:
6 plátkov želatíny
500 ml šľahačkovej smotany
100 ml mlieka
60 g práškového trstinového cukru
2 ČL vanilkového extraktu
Najprv si dám do studenej vody napučať plátky želatíny
a dám zohrievať šľahačkovú smotanu a mliekom a cukrom...tesne pod bodom varu
(má asi 80 stupňov)
ju odstavím, vyžmýkam plátky želatíny a dám ich do horúcej zmesi.
Pridám vanilkový extrakt, nalejem do pohárov
a nechám vychladnúť...v chladničke krásne stuhne.
na ovocný preliv:
1 plátok želatíny
cca 200 g mrazené ovocie - lesnú zmes
3 PL trstinového cukru
Do studenej vody si dám napučať 1 plátok želatíny.
Do studenej vody si dám napučať 1 plátok želatíny.
Mrazenú lesnú zmes dám do hrnca,
zalejem trochou studenej vody, pridám trstinový cukor a dám variť.
Keď je ovocie rozvarené,
odstavím, dám bokom a do horúceho zamiešam vyžmýkaný plátok želatíny.
Nalejem na stuhnutú panna cottu a nechám ešte
v chladničke stuhnúť.
Vyzerá to krásne vo vysokých pohároch :)
Dobrú chuť...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára