...z mrazáku...
Čo s nimi? Opäť koláč :)
Tentokrát na spôsob čerešňového clafoutis...len bez čerešní :)
Bola to príjemná zmena...a chutil..
Kto nepozná, tu je receptík...
Potrebujeme:
cca 350-400 g čučoriedok (čerstvé alebo mrazené)
3 vajíčka
2 lyžice roztopeného masla (vychladnutého)
½ šálky kryštálového cukru
½ šálky múky
½ šálky mlieka
Štipka soli
Okrem toho:
maslo na vymastenie formy na pečenie
3-4 čajové lyžičky kryštálového cukru na vysypanie nádoby na pečenie
Práškový cukor na posypanie koláča
Postup:
Vyhrejeme si rúru na 175°C (ventilátor), poriadne si vymastíme spodok a kraje nádoby na pečenie
a vysypeme ju kryštálovým cukrom (tiež spodok a boky).
Čučoriedky poukladáme po celom povrchu nádoby (kľudne aj hrubšiu vrstvu),
pocukrujeme.
Vajíčka, cukor a soľ dobre vyšľaháme. Pridáme múku a šľaháme, kým hmota nebude bez hrudiek, Potom pridáme mlieko a šľaháme ďalej. Nakoniec zašľaháme rozpustené vychladnuté maslo. Cesto je dosť riedke a tak to má byť...
Zmes následne vylejeme na čučoriedky a pečieme cca 35 minút do zlato-hneda.
Nakoniec hotový koláč poprášime práškovým cukrom a podávame.
Majte sa krásne :)